Алберт Айнщайн бил на 16 години, когато му хрумва идеята за специалната относителност.

...
Алберт Айнщайн бил на 16 години, когато му хрумва идеята за специалната относителност.
Коментари Харесай

Двучасовото правило, помогнало на Айнщайн, Дарвин, Ницше...

Алберт Айнщайн бил на 16 години, когато му хрумва идеята за специфичната релативност. Той е разрешавал на мозъка си да се скита денем, написа Мениджър Нюз.

Пионерската му доктрина на относителността го трансформира в революционна фигура за актуалната физика, а тя е измислена с " мисловни опити ". Той се опитвал доста самоуверено да си показа какво би станало, в случай че... да вземем за пример се качи на вълна от движеща се с непрекъсната скорост светлина, като сърфист. Така съумява да планува, че светлинната вълна в този миг би му изглеждала замръзнала и неподвижна. 

Една простичка мисъл може да докара до големи последствия и най-впечатляваща действителна работа. 

С такива брилянтни прозрения се отличават и Чарлз Дарвин и Фридрих Ницше, които трансформират света с гения си. Те също са прекарвали доста часове на ден, пътувайки с мозъка си и въображението, просто размишлявайки. 

Дарвин назовава това " умствен път ", който трябвало да извърви, с цел да размишлява и да стигне до значими заключения, които да предизвикат дейности. За Ницше се твърди, че се е разхождал измежду природата в продължение на часове, с цел да се снабди със смисъл от концепциите си. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР